Odders Hospitarium søger ildsjæle og krøllede idéer 

VitaParks rumrejse har nået sin endestation, Hospitarium, men der udvikles stadig og tænkes store tanker, inden alle idéerne skal forvandles til virkelig hverdag. Og der er stadig plads til flere gode kræfter og krøllede idéer, lover lederen af VitaPark. 

Urtesansehave. Klimavægge. Sovseskole. Hyggebedste. Refugium. For blot at nævne en lille håndfuld af alle de idéer, som spirede og boblede, da VitaParks tomme rum i løbet af foråret blev udviklet i en samskabelsesproces mellem borgere og kommune.

Fælles platform for alle idéerne er navnet Hospitarium, som hviler på bæredygtighed, og som læner sig op ad VitaParks tre ben: Kultur, erhverv og sundhed.

– Hele formålet med samskabelsesprocessen er at få VitaPark åbnet op for alle og blive et “Vores hus” for Odder Kommune, forklarer Stine Jylov, leder af VitaPark.

Skal stå sin endelige prøve 

Godt 70 borgere med bred repræsentation i kommunens demografi deltog undervejs i processen, som i øvrigt langt fra er slut.

– Det er jo nu, at samskabelsesprocessen skal stå sin endelige prøve. Nemlig når vi skal have realiseret alle de kreative og gode tanker fra tegnebordet. Det kræver mindst lige så mange gode kræfter og ildsjæle, så jeg kan kun opfordre alle i Odder Kommune til at byde ind – også selv om de ikke har deltaget i den forudgående proces, siger hun og tilføjer:

– Måske vi slet ikke er færdige med at tænke store og kreative tanker om VitaPark? Hvis der sidder borgere derude og har en god idé, er det langt fra for sent.

Stine Jylov opfordrer til, at borgerne følger med på www.rumrejsen.vitapark.dk. Her kan de læse mere om de nuværende planer for VitaPark, bidrage med yderligere idéer og tilmelde sig, hvis de vil byde ind med gode kræfter og gejst.

Alle løfter I flok 

– Vi holder workshop søndag 26. august, hvor alle de gode idéer skal udmøntes i konkret arbejde, og vi kan sagtens bruge flere hænder og hoveder, hvis der sidder nogle derude og ærgrer sig over, at de ikke har været med. I kan nå det endnu, siger hun

Samskabelsesproces handler nemlig om fællesskab og at få ting til at lykkes i fællesskab.

– Det er netop her, at samskabelsesproces adskiller sig fra andre borgerinvolverende processer. Denne proces er vi nemlig alle medejere af og dermed også ansvarlige for. Et “Vores hus” kræver nemlig fællesskab, og at vi alle løfter i flok, opfordrer Stine Jylov.

Du kan læse mere om de gode idéer til fremtidens VitaPark, Hospitarium, på www.rumrejsen.vitapark.dk. Her kan du også indsende dine gode idéer.

Bliv frivillig i VitaPark