VitaPark skriver Danmarkshistorie

VitaPark skriver Danmarkshistorie

45 engagerede borgere, repræsentanter fra erhvervslivet og Odder Kommune var onsdag 18. april 2018 samlet på Odder Parkhotel for at sende VitaPark ud på en samskabelsesrejse, der skriver Danmarkshistorie.

Hvad er det, borgerne i Odder Kommune vil med VitaPark? Det var overskriften for det takeoff møde, som VitaPark havde inviteret til onsdag 18. april 2018.

45 dybt engagerede borgere i alle aldre og habitus, repræsentanter fra erhvervsliv og kommunens mange forskellige afdelinger havde taget imod invitationen og kvitterede med gejst, entusiasme og en vilje til at skabe et fællesskab for alle i Odder Kommune.

Positiv energi og passion

– Som leder af VitaPark er jeg utrolig taknemmelig for, at 45 mennesker har lyst til at bruge deres tid og energi på at udvikle VitaPark til et sted, hvor drømme fødes, og idéer bliver til virkelighed. Det er jo altid spændende, når man samler så mange forskellige mennesker, som man ikke på forhånd kender, og som heller ikke kender hinanden, og så skal sætte dem i gang med en proces, de ikke har forudgående viden om, siger Stine Jylov, leder af VitaPark.

Men borgerne overraskede Stine Jylov aldeles positivt ved at udvise masser af positiv energi og passion for idéerne.

– Når vi havde folk ude i grupper for at brainstorme, var de svære at trække ind igen. Så engagerede var de i processen. Så det er et meget positivt tegn på, at folk virkelig vil det her, siger hun.

Vi er alle ligeværdige

Den store velvilje skal ikke mindst hentes i processen, hvor Odder Kommune skriver Danmarkshistorien som det første eksempel på en bred repræsentation fra stort set alle instanser i en kommunal organisation, helt almindelige borgere og et bredt udsnit af erhvervslivet, der går ind i en samskabelsesproces.

– Vi lagde meget vægt på til mødet, at vi alle er ligeværdige – uanset hvem vi er. Og at det resultat, som samskabelsesprocessen når frem til for VitaPark, også bliver det, der bliver realiseret, siger hun.

Ikke kun Tordenskjolds soldater

At VitaPark nok skal munde ud i at blive et rum for alle og for fællesskabet – og ikke blot et sted for Tordenskjolds soldater – blev cementeret med den variation af Odder-borgere, der havde takket ja til rumrejsen.

– Jeg har aldrig før set så mange nye ansigter. Alle dystre forudsigelser om, at der kun ville dukke pensionister og langtidsledige op, blev gjort til skamme. Der var både unge og ældre, udviklingshæmmede og pensionister, erhvervsliv og kreative kræfter. Jeg er ovenud tilfreds, siger Stine Jylov.