VitaPark fandt sit WHY

Begejstring og følelsen af ejerskab prægede weekendens workshops i VitaPark. Workshops, der mundede ud i en fælles vision, som borgerne i Odder Kommune nu skal videreudvikle og konkretisere for til sidst at realisere.

Solen bragede fredag 20. april fra en skyfri himmel og lokkede med de første smagsprøver af ren sommer. Men i VitaPark valgte 45 borgere at lade solen passe sig selv for at hellige sig missionen med at finde et fælles DNA for videreudviklingen af de resterende rum i VitaPark.

– Det var simpelthen så skønt at opleve, at al den gejst og lyst til at bidrage med gode tanker og idéer ikke blot var på første møde, men også holdt ved både fredag aften og hele lørdag, siger Stine Jylov, leder af VitaPark.

Livgivende sted

De 45 deltagere, der har booket sig på VitaParks rejse for at inddrage den tidligere operationsgang, lofter og udendørsarealerne, fik idéudviklet, sparret og forhandlet sig frem til et fælles ”Why” og til fælles udgangspunkter for at udvikle konkrete scenarier i maj.

Inden mødet blev rundet af lørdag, kunne de 45 deltagere sammen med de to eksterne ledelseskonsulenter, Jan Rosenmeier og Jens Ulrich fra VIA University College Aarhus, formulere følgende ”Why” for VitaPark:

”VitaPark er et livgivende centralt sted i Odder, hvor vi gennem skabende aktiviteter og passion udvikler fællesskaber på tværs af geografi, generationer og forskelligheder.”

Føler ejerskab

– Der er ingen diskussion om, at processen med borgerinddragelse er med til at gøre den helt store forskel. Folk giver udtryk for, at de virkelig føler, at de er med til at gøre en forskel for VitaPark og samtidig føler ejerskab for det. Så man kan sige, at processen indtil videre lykkes ud over selv vores største forventninger, siger Stine Jylov.

Næste møde i VitaParks samskabelsesproces er torsdag 24. maj 2018. Og der er plads til flere, understreger Stine Jylov.

– Vi vil MEGET gerne invitere flere med ind i processen med at udvikle konkrete idéer næste gang. Selv om man ikke har deltaget indtil nu, kan man godt nå at hoppe med ombord. Og vi har plads til flere.

FAKTA

Odder Kommunes samskabelsesproces med borgerne havde første takeoff onsdag 18. april kl. 16-22 på Odder Parkhotel, Torvald Køhlsvej 25, 8300 Odder. Her blev VitaParks ”Why” forkuleret.

Fredag og lørdag 20. og 21. april blev grundlaget for de nye ideer udviklet.

Herefter følger tre møder:

24. maj kl. 9-16: Valg af idéer

25. maj kl. 16-22: Konkretisering

26. august kl. 9-15: Sådan når vi i mål

 

Læs mere om VitaPark på www.vitapark.odder.dk