Atmosfæren griber dig

En professionel nysgerrighed er blevet erstattet af en glødende passion for at få VitaParks samskabelsesproces til at lykkes hos Gabriela Rosschou.

Egentlig meldte Gabriela Rosschou sig til VitaParks samskabelsesproces, fordi hun har en faglig interesse i selve processen. Hun er uddannet antropolog og er jobsøgende freelance konsulent inden for samskabelse. Men der gik ikke længe, før hun blev suget så meget ind af atmosfæren, at hun i dag har et stærkt brændende personligt ønske om at få processen til at lykkes.

”Der er en helt særlig atmosfære, som er meget svær ikke at blive grebet af. Jeg troede, jeg kunne holde en professionel distance til det, men nu er jeg virkelig grebet af, hvad hele processen munder ud i, og hvordan det bliver ført ud i livet,” siger hun.

En fælles rød tråd

Privat bor hun i Aarhus, men har planer om at flytte til Odder Kommune. Det var også afgørende for hendes engagement.

”Det er en enestående chance for at komme til at arbejde sammen med nogle mennesker, man ellers ikke ville komme til at arbejde med. Det er med til at afprøve ens egne grænser,” siger hun.

Selv om forslagene og ønskerne hos rejsedeltagerne ikke nødvendigvis er ens, er det alligevel lykkedes at få skabt en fælles rød tråd i det hele.

Fleksible rammer

”Jeg håber, at processen ender med, at vi får skabt nogle forskellige aktiviteter, som løbende udvikler sig. Rammerne må gerne være fleksible, så VitaPark bliver et åbent sted, der vil blive brugt af mange forskellige slags mennesker. Jeg synes, at de tre ben – sundhed, erhverv og kultur – er en rigtig god platform for at finde på initiativer, folk kan blive ved med at mødes om,” siger Gabriela Rosschou.